Влітку тариф на газ для населення може змінитися, – прем’єр-міністр

Влітку тариф на газ для населення може змінитися, – прем’єр-міністр

За його словами, річний тариф дозволяє захистити споживачів від коливань ціни на газ
В уряді розраховують, що постачальники знизять річну ціну на газ для населення в літній період. Про це розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише інформаційне агентство “УНІАН”.

 

“Уряд очікує, що “Нафтогаз” та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт, оскільки вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку і боротися за споживача. Саме конкуренція повинна підштовхнути постачальників газу знизити тарифи”, — повідомив очільник уряду.

За словами Дениса Шмигаля, річний продукт — це стабільність, а також можливість дуже чітко розуміти та прогнозувати свої витрати.

“Важливо, що українці й надалі можуть вибирати і змінювати постачальника за критеріями ціни та якості послуг”, — додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що газопостачальні компанії в Україні оприлюднили річні тарифи на газ в Україні на період із 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року. Інтернет-видання “Коментарі” підготувало інфографіку, в якій можна дізнатися річну ціну на газ у того чи іншого постачальника.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України запропонував деякі зміни, які допоможуть знизити тарифи на опалення до 10%.

Крім того, підприємства, які замість газу на виробничих потужностях спалюють виключно дрова (біопаливо), пропонують звільнити від податку на викиди вуглекислого газу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.