Топ-8 порад безпечних Великодніх свят від священиків

Церква вжила заходів без безпеки, щоб звичні духовні практики напередодні і під час Великодніх свят стали безпечними для всіх, хто у ці дні захоче святкувати у храмі.
З “Еспресо.Захід” порадами поділилися настоятель собору святого Юра о. Роман Кравчик і капелан Львівської міської ради, речник Львівської архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.

Топ-8 порад безпечних свят:

Не цілувати плащаниці та ікон. У багатьох львівських храмах плащаниця від завтра, у Страсну п’ятницю, буде за спеціальними обмежувальними стрічками. Достатньо поклонитись перед плащаницею чи іконою і помолитись перед ними.
Забезпечити провітрювання приміщень церков між богослужіннями.
До церкви вдягати маску і вчасно її замінювати на нову.
Освячувати великодній кошик на вулиці під церквою. Сила молитов освячення і освяченої води діє так само, як і в храмі.
Дотримуватися соціальної дистанції у храмі не менше 1,5 метра. Не допускати скупчення людей при вході та виході з церкви, краще зачекати, доки частина людей вийде з храму, вийти пізніше.
Використовувати антисептики. Наприклад, собор святого Юра сьогодні, у четвер, 29 квітня, продезінфікували спеціальним розчином. Але це не відміняє дезінфекції рук кожної людини, яка приходить до церкви. Тому в кожній церкві забезпечили умови для антисептичної обробки рук – при вході стоять антисептики.
Для вразливих категорій спеціально організували онлайн-трансляцію богослужіння з храму. Молитва з дому є такою ж молитвою.
Святкувати вдома, у родинному колі, а не ходити у гості. Саме під час скупчень людей у транспорті, під час застіль і відвідин родичів і друзів люди найбільше і заражаються.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.