На Івано-Франківщині створять авіабазу для екстренної медичної евакуації людей

З метою збільшення ефективності надання швидкої меддопомоги на Прикарпатті планують створити авіабазу для екстреної аеромедичної евакуації людей. Про це Суспільному Карпати повідомив начальник четвертої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Тарас Бринда.

За словами рятувальника, за останні два роки у Франції було закуплено 52 гелікоптери, які планують розділи між підрозділами МВС та ДСНС, Національною поліцією і Державною прикордонною службою. Гелікоптер отримає і у Прикарпаття.

“Ці гелікоптери будуть покривати системою авіабаз територію України і забезпечуватимуть екстрену аеромедичну евакуацію у різних надзвичайних ситуацій. У березні перша база запрацювала у Львові. На другому етапі програми, щоправда ще не оголошено остаточних термінів, на Івано-Франківщині буде теж створена авіабаза. На ній буде чергувати гелікоптер, який зможе у найкоротші терміни вилетіти за потребою: чи з ДТП забрати людину, чи вилетіти у гірську місцевість і забрати потерпілого”, – каже Бринда.

Зараз система на Прикарпатті працює у тестовому режимі, почато роботи запланований на літо.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року розпочав свою роботу перший пункт системи авіаційної безпеки міністерства внутрішніх справ у Львові, метою якого є швидке реагування для надання населенню невідкладної медичної допомоги, здійснення рятувальних операцій, гасіння пожеж та виконання військових завдань. Львівська бригада авіаційної системи МВС обслуговує сім областей західного регіону, у тому числі – Івано-Франківщину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.