Україні загрожує індійський штам коронавірусу, що викликав найвищу в світі захворюваність

Україні загрожує індійський штам коронавірусу, що викликав найвищу в світі захворюваність

У ВООЗ заявили про погіршення епідемічної ситуації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні через поширення індійського штаму коронавірусу. В Індії лікарні переповнені, а тіла померлих від коронавірусу спалюють прямо на вулиці. Мутація вже реєструється в європейських країнах. Вона загрожує і Україні.

Про це заявила епідеміолог, завідувач кафедри епідеміології Львівського НМУ ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Епідеміологія» Наталія Виноград, повідомляє Укрінформ.

За її словами, штам вже був зареєстрований поруч з Україною, в тому числі і в Чехії.

За останній тиждень захворюваність в Індії, Непалі, Шрі-Ланці, країнах Південно-Східної Азії зросла на 90%. Це найбільший стрибок за час пандемії коронавірусу. При цьому тенденція зростання зберігається.

Поширенню штаму сприяє міграція населення, в тому числі і студентів з Індії. Незважаючи на пандемію, Індія залишається привабливою країною для туристів в пошуку екзотики.

Індійський штам активно поширюється і в острівних державах. У тому числі і на Мальдівах. А це одна і з улюблених точок призначення для любителів пляжного відпочинку. Ці території стали місцями високого ризику інфікування.

Нагадаємо, в Індії п’ять днів поспіль фіксують антирекорди по захворюваності. За останню добу захворіли ще 350 тисяч осіб. 2812 пацієнтів померли. За останній тиждень кількість хворих збільшилася на 2,2 млн. Індія зіткнулася з гострою нестачею кисню, його продають на чорному ринку за нечуваними цінами.

Нагадаємо, раніше на Realist.online повідомлялося про те, що новий штам кардинально змінив картину коронавірусу в Україні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.