Чиновник придумав покарання для депутатів за ігнорування державної мови

Чиновник придумав покарання для депутатів за ігнорування державної мови

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вимагатиме, щоб політичні партії позбавляли мандатів депутатів, які порушують мовний закон.

«Ми будемо звертатися до відповідних політичних сил з вимогою позбавити депутатських мандатів тих представників, які систематично порушують норми Закону та присягу», – відписався мовний омбудсмен у Facebook.

Зокрема, за інформацією Креміня, 21 квітня на засіданні сесії Харківської міської ради секретар ради, низка депутатів та посадовців виконкому міськради порушували мовний закон (при цьому розмовляли російською). Але використовуючи недержавну мову під час виконання службових обов’язків, депутати порушують не лише статтю 12 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а й депутатську присягу – пояснив Тарас Кремінь.

Він повідомив, що повторно звернувся до генпрокурора Ірини Венедіктової щодо забезпечення у судовому порядку скасування рішення Миколаївської міськради про надання російській мові статусу регіональної.

Ми також повідомляли, що наприкінці минулого року Одеський окружний адмінсуд скасував статус «регіональної» мови в Одеській області (кілька років такою вважалася російська мова).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.