Невзоров: Не існує ніякої російської нації

Російського народу ніколи не було, а поняття російської нації неможливо застосувати ні до одного періоду російської історії. Під словом «народ» треба розуміти людей, вільних у своїх діях і висловлюваннях, а в Росії таких абсолютна меншість

88_tn

Про це заявив російський публіцист Олександр Невзоров, – повідомляє «The business Кур’єр».

«Не існує жодної російської нації. І кажу це не тому, що я який-небудь русофоб. Я не русофоб. Для мене національного питання просто не існує. Більш ідіотською речі, ніж поділ за національністю, я не знаю. Як і всякі межі, патріотизми, це одна з головних бід людства», – зазначив він.

Публіцист пояснив, що коли мова йде про якийсь народ, потрібно говорити про тривалість його існування.

«До середини 16 століття і зовсім ніякого російського народу бути не могло, так як Русь була структурним підрозділом Орди і змогла позбутися її влади тільки тоді, коли сама Орда вже зруйнувалася під тягарем власної непотрібності і економічної безглуздя. Потім прийшов Петро, який взагалі все російське, автентичне, національне, що було на той момент накопичено за кілька століть, знищив як щось абсолютно непотрібне», – продовжив він.

Невзоров підкреслив, що за царя Петра Першому Росія стала принципово іншою державою.

«До другої половини 19 століття 60 %-70% її населення, так званого російського народу, що знаходився в рабстві у 20-30%. І це рабство було абсолютним, аж до можливості зґвалтувати і вбити коли хочеш, відірвати від сім’ї, купити, продати. І це, вибачте, єдиний народ? Народ не може бути сформований із рабів і панів. Під словом «народ» ми повинні розуміти тих, хто вільний у своїх діях і висловлюваннях. Але таких в Росії абсолютна меншість», – додав він.

Читайте також  Закарпатський автобус потрапив у смертельну ДТП в Росії, 4 загиблих

Публіцист також нагадав, що «народ» на довгий час забув власну мову, а герої роману Льва Толстого висловлювалися по-французьки.

«А потім ми бачимо, як той самий «народ» протягом кількох десятків років люто гвалтує і вбиває сам себе, легко відмовляючись від усякої національної ідентичності і розбавляючи її в понятті «радянський». Абсолютно незрозуміло, куди тут самому поняттю «народу», «нації» вписатися», – підсумував він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.