У Польщі вакцини від Covid на практиці виявилися ефективними в 99% випадків

У Польщі вакцини від коронавируса на практиці показали ефективність в 99% випадків – після вакцинації більше п’яти з половиною мільйонів чоловік.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на PAP, про це заявив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

“У групі з більш 5,5 млн вакцинованих, тільки 51 тис людей згодом отримали позитивний тест на коронавірус. При цьому, більше половини таких випадків зараження сталися протягом 14 днів після отримання першої дози (тобто, до того, як вакцина починає діяти – ред.). Простіше кажучи, рівень захисту перевищує 99% “, – заявив міністр.

Графік, що додається до його публікації, свідчить, що серед вакцинованих людей, які згодом захворіли, 50,5% отримали позитивний тест в межах 14 днів після першої дози.

Нагадаємо, 8 квітня Польща перетнула позначку в 2 млн чоловік, повністю ввели вакцину від коронавируса – тобто, таких, які отримали обидві дози вакцини.

Кампанія вакцинації в країні, як і у більшості членів ЄС, триває з 27 грудня, з використанням препаратів, затверджених регулятором ЄС.

Як повідомлялося, Польща в “третю хвилю” епідемії продовжила діючий карантин ще на 9 днів – до 18 квітня.

У країні залишаються закритими всі спортивні та культурні заклади, казино, дитсадки та перукарні, великі магазини меблів і будматеріалів. У тих магазинах, яким дозволено працювати, встановили обмеження на кількість відвідувачів.

Після високих рекордів заражень – понад 35 тисяч на добу – показники вже почали знижуватися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.