При яких симптомах COVID-19 обов’язково лягати в лікарню – Комаровський

Відомий педіатр Євген Комаровський опублікував в Instagram для українців просвітницький пост стосовно коронавірусу COVID-19 і госпіталізації.

Відомий педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, за яких саме симптоми коронавірусу COVID-19 необхідно звертатися в лікарню на лікування до стаціонару. Свої міркування він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

За словами Комаровського, якщо показник сатурації (рівня кисню в крові) у людини з COVID-19 вище 93 — можна спокійно лікуватися вдома.

Також педіатр розповів, що при коронавірусі показання до госпіталізації в стаціонар такі:

Сатурація нижче 93 на тлі кислородотерапії — тобто коли у людини 92, ви даєте кисень, і сатурація підвищується, то можна дихати вдома за допомогою концентратора, якщо не підвищується чи ні концентратора, то обов’язково в стаціонар.
Психічні розлади на тлі COVID-19 — це теж привід влаштовуватися в стаціонар.
При самолікуванні ковіда дуже часто небезпечним виявляється кишковий синдром – коли на тлі підвищеної температури розвивається діарея і можливо швидке зневоднення, то в домашніх умовах боротися з цим дуже важко, можливі ускладнення, тому потрібне спостереження лікаря і внутрішньовенне введення препаратів.
Ще показанням для госпіталізації є висока температура – вище 39 градусів – при відсутності реакції організму на жарознижувальні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.