Тарас Виноградник: Вчора просто “зґвалтували” Івано-Франківськ

1 грудня в Івано-Франківську відбулась перша сесія міської ради сьомого демократичного скликання. Вийшла вона дещо скандальною, адже на думку багатьох те, що вчора депутати проголосували за заступників міського голови, виконком та склад депутатських комісій – є незаконним.

1

У рубриці “Відлуння сесії” – ексклюзивні коментарі депутатів та аналітиків.

Враженнями від проведеної першої сесії міської ради з кореспондентом Фіртки поділився голова обласного осередку партії “Самопоміч” Тарас Виноградник.

“Можна сказати так – вчора просто “зґвалтували місто”. Об’єднання “Самопоміч” стоїть на засадах закону – мабуть всі жителі нашого міста це знають. В цьому є прагматизм і принциповість. Навіть це було видно по сесії Верховної ради, коли була порушена процедура і “Самопоміч” не голосувала. Те, що відбулось вчора – це порушення закону, регламенту і тих принципів, з якими, на жаль, партія-переможець”, в даній ситуації “Свобода”, ішла до своїх виборців. Вони завждди казали за демократичність. Ми добре знаємо, що цаке демократичність. Перш за все – це чітке виконання законів”, – наголошує Тарас Виноградник.

За його словами, вчора було кричуще “попрання” демократії в Івано-Франківську.

“Ми це обговорювали на франкції “Самопомочі”. Також керівник франкції вчора виступив в сесійній залі і озвучив нашу позицію”, – каже очільник обласної “Самопомочі”.

Тарас Виноградник наголошує, що з ткими проявами антидемократії боротись можна лише одним – твердо стояти на букві закону.

“У нас є здорове суспільство і здорові сили, котрі можуть подати позов щодо визнання рішень сесії незаконними. Також має обговрення цих всіх процесів у публічному середовищі. Органи місцевої влади мають дослухатися до громади і працювати на благо міста”, – каже Тарас Виноградник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: