Була на восьмому місяці вагітності: появилися подробиці смерті від COVID-19 28-річної лікарки

На Буковині від ускладнень коронавірусу померла 28-річна лікарка-педіатр Мар’яна Малинник. Смерть молодої лікарки сколихнула цілу область, адже жінка була на восьмому місяці вагітності і чекала дитину.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, переда “Це моя Україна”.

Мар’яна захворіла на коронавірус ще наприкінці березня та лікувалася вдома. Коли стан погіршився – зробила рентген. З двобічною пневмонією жінку спочатку шпиталізували до Заставнівської районної лікарні. А згодом звідти – вже у тяжкому стані доправили в обласну лікарню, одразу в реанімацію.

Там вона була на кисневій дотації. Але через три доби померла. На жаль дитинка також померла.

У лікарні смерть породіллі не коментують, чиновники департаменту охорони здоров’я кажуть: кесарів розтин, щоб принаймні врятувати немовля, жінці вирішили не проводити на лікарському консиліумі. Чому – не уточнюють.

“Виїжджали на місце усі медичні директори перинатального центру, вони проводили консиліум, радились зі своїми колегами з міста Києва і прийняли рішення про спостереження”, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Тим часом друзі, колеги та знайомі Мар’яни висловлюють співчуття на її сторінці у Facebook.

“Словами не можна передати весь біль і печаль. Як страшний сон. Не хочеться вірити. Вічний спокій тобі, наша рідна та маленькому ангелочку. Ти назавжди залишаєшся у наших серцях така життєрадісне, усміхнена, весела. Щирі співчуття рідним”, – пише Мар’яна Осинчук.

“Моя Мар‘яшечка, моя улюблена подруго, мій промінчику позитиву. Як щиро я б хотіла, не чути, не знати, не вірити… як щиро б я хотіла посміятись з тобою, як завжди… як щиро б я хотіла, щоб ти відчула щастя материнства…як би я хотіла, щоб цей ранішній дзвінок не перевернув мій світ… Я так вірила, що справишся! Я так тебе люблю! Я ніколи не забуду нашої щирої дружби… наших веселих розмов… наших пройдених років та розповідей про наболіле! Ти в серці завжди житимеш… Ви обоє завжди житимете! Живіть зі своїм ангелочком у Бога в руках! Люблю! Найщиріші співчуття рідним з приводу неповторної втрати! Молюсь за ваші сили і за їхні душі… бо більше нічого зробити не можу!” – пише подруга Мар’яни Христина Буринюк.

Читайте також  Сотні людей прийшли попрощатися з видатним франківцем Романом Вірастюком (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.