За вивіз сміття у Калуші доведеться платити більше

5 квітня, товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ», яке виграло конкурс і визначено виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Калуської міської територіальної громади строком на п’ять років, оприлюднило інформацію про намір встановити тарифи на надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Про це інформує Фіртка з посиланням на Калуш-FM.

Зокрема вартість надання послуг вивезення твердих побутових відходів пропонується на рівні:

– для населення багатоквартирних будинків 109 грн 82 коп. з ПДВ за 1м³, тобто 23 грн на одну людину в місяць (включно з послугою по утриманню контейнерних майданчиків);

– для бюджетних установ 115 грн 41 коп. з ПДВ за 1 м³;

– для інших категорій споживачів 110 грн 17 коп. з ПДВ за 1м³;

– тариф для мешканців приватного сектору буде становити 23 грн на одну людину в місяць (тариф пільговий на період укладення договорів та забезпечення контейнерами 0,12 м³, економічно обґрунтований тариф становить 28,77 грн).

Детальніша інформація щодо формування вартості послуг за посиланням.

«ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ» вказує, що вивезення твердих побутових відходів здійснюватиметься з 07:00 до 23:00 від багатоквартирних будинків, ЖБК, ОСББ – щоденно, відповідно до графіка вивезення ТПВ; від житлових будинків з присадибними ділянками (приватний сектор) – 1 раз на тиждень, відповідно до графіка вивезення ТПВ; від організацій, установ та підприємств міста – згідно з графіком, передбаченим договором.

Вивезення великогабаритних, ремонтних та рідких побутових відходів здійснюється з 07:00 до 23:00 за окремими договорами.

В інформації також зазначається, що товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ» приймає зауваження та пропозиції від споживачів впродовж 7 календарних днів з дня опублікування оголошення на офіційному вебсайті Калуської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 62-а, офіс – 6-а, електронна адреса: [email protected], тел. (0342) 55-21-81, 067-723-61-88.

Читайте також  На Прикарпатті змінено час комендантської години

Також зауваження та пропозиції можна подати до виконавчого комітету Калуської міської ради за адресою: вул. Івана Франка, 1, м. Калуш, Івано-Франківська область, тел. (03472) 6-28-01, електронна адреса: [email protected]

Надання послуг з поводження з побутовими відходами усім категоріям споживачів на території Калуської міської територіальної громади розпочинається з 1 травня.

Додамо, що тарифи, запропоновані ТОВ «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ», будуть винесені на розгляд виконавчого комітету Калуської міськради. У разі їх затвердження вивіз сміття для жителів громади значно здорожчає.

Дотепер вивезенням ТПВ у Калуші й селах ТГ займалося КП «Екосервіс». Тариф КП «Екосервіс» на вивезення та захоронення побутових відходів для одного мешканця приватного сектора становив 16,72 гривні на місяць, а для мешканця багатоповерхівки –14,63 гривні на місяць. Проте цей тариф збитковий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.