У США зафіксували “індійський” штам коронавірусу з подвійною мутацією: що відомо

Експерти припускають, що новий варіант є більш заразним за попередників.

У США зафіксували перший випадок захворювання на новий штам COVID-19 з подвійною мутацією, який вперше виявили в Індії.

Про це із посиланням на дослідників Стенфордської лабораторії клінічної вірусології повідомляє San Francisco Chronicle.

Зазначається, що цим варіантом коронавірусу заразився житель округу Санта-Клара області затоки Сан-Франциско. При цьому в лабораторії перевіряють ще сімох осіб, які також могли інфікуватися “індійським” штамом.

За даними видання, нова версія COVID-19 містить дві мутації, які “допомагають вірусу прикріплятися до клітин”. Водночас поки невідомо, чи є цей штам більш заразним чи стійким до вже розроблених вакцин.

Експерт з інфекційних захворювань в Університеті Каліфорнії у Сан-Франциско Пітер Чин-Хонг припускає, що новий варіант є більш заразним за попередників, оскільки на нього припадає 20% активних випадків в індійському штаті Махараштра, де за останній тиждень кількість заражень зросла на понад 50%. Втім, офіційних досліджень щодо передачі поки не проводилося.

Одна з мутацій, E484Q, аналогічна E484K, виявленій раніше у “бразильскому” та “південноафриканському” варіантах. Інша мутація, L452R, також була зафіксована у “каліфорнійському” штамі.

“Цей індійський варіант вперше містить дві мутації одного і того ж вірусу, які раніше спостерігалися в різних варіантах, – продовжив Чин-Хонг. – (…) “каліфорнійський” варіант вже потенційно є більш стійким до антитіл деяких вакцин, тож є шанс, що “індійський” варіант має подібні властивості”. За його словами, поки жодні дослідження цього не підтвердили.

Зауважимо, що в Індії 4 квітня підтвердили 103,7 тисячі нових випадків захворювання на коронавірус. Це найбільший
В Індії зафіксували рекордні понад 100 тисяч хворих на COVID-19 за добу: найбільше місто зачиняють на локдаун
В Індії зафіксували рекордні понад 100 тисяч хворих на COVID-19 за добу: найбільше місто зачиняють на локдаун
денний приріст від початку пандемії.

Читайте також  Лікарка назвала ключову відмінність втрати нюху під час коронавірусу та застуди

Як повідомлялося, в Україні зафіксовано два штами коронавірусу, які панують в усіх областях. Йдеться про “британський” і “південноафриканський” варіанти COVID-19, які є заразнішими і агресивнішими.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.