Затверджено програму щодо впровадження Держстандарту дошкілля

Міністерство освіти і науки затвердило Типову програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо впровадження оновленого Державного стандарту дошкільної освіти.

Типова програма рекомендована закладам післядипломної педагогічної освіти для педагогічних працівників закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної освіти дітям відповідного віку.

Документ передбачає формування загальних та фахових компетентностей щодо імплементації оновленого Стандарту дошкільної освіти з урахуванням особистісно орієнтованого, інтегрованого, компетентнісного, діяльнісного підходів.

Програма розрахована на 45 годин (1,5 кредити ЄКТС) та передбачає дистанційну або мережеву форму підвищення кваліфікації – у вигляді інтерактивних вебінарів, відеоконференцій, онлайн-практикумів, обговорення актуальних питань та обміну досвідом щодо впровадження оновленого Стандарту.

Зміст програми складається з шістнадцяти взаємопов’язаних тем, у межах яких передбачається теоретична і практична підготовка педагогів, а також виконання ними самостійної роботи. На етапі завершення навчання за програмою підвищення кваліфікації слухачі мають скласти підсумковий тест.

У Міністерстві освіти очікують, що використання Типової програми сприятиме підвищенню методичного й практичного рівнів професійної компетентності педагогічних працівників дошкільних закладів освіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.