На Франківщині відновили сорокалітній міст до монастиря (ФОТО)

Міст через річку Манявка збудували 40 років тому лісівники Манявського лісництва під керівництвом лісничого Дмитра Мартинюка. У ті часи він мав служити переправою для лісовозів, але став сполучною артерією для прихожан Манявського скита і любителів лісових мандрів.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, передає Фіртка.

«Старий міст потребував заміни. Час від часу ми ремонтували його та планували капітальне відновлення. Пришвидшила наші дії минулорічна весняно-літня повінь, яка майже повністю зруйнувала переправу», – розповів Ігор Лучин, директор Солотвинського лісгоспу.

Новозбудований міст довжиною 50 м і шириною 6 метрів збудований за кошти лісгоспу.

«На території ДП «Солотвинське лісове господарство» знаходиться Манявський водоспад, який щороку відвідують тисячі туристів. Протяжність дороги від Манявського скита до водоспаду 16 км. На сьогодні у районі природної пам’ятки лісівники збудували близько 40 км лісових доріг, облаштували декілька рекреаційних місць», – зауважив Олег Ярошик, т.в.о. начальника Івано-Франківського ОУЛМГ.

Окрім того, у повідомленні йдеться про те, що лісівники поряд із залісненням, охороною держлісфонду, дбають про відновлення та реконструкцію лісових мереж. Тепер від лісової інфраструктури залежать не тільки лісівники, заготівельники, туристи й місцеві мешканці, від лісових артерій та переправ залежить добробут людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.