Івано-франківському інклюзивному центру не вистачає приміщення для навчання дітей з аутизмом (ВІДЕО)

Для них не існує норм і правил, звичних для нас, вони граються з предметами не так, як більшість, дітлахів. Їх називають «люди дощу».

Вчора, 2 квітня, увесь світ відзначав Міжнародний день поширення інформації про аутизм. Просвітницький захід провели й в Івано-Франківську, передає Фіртка.

Анна Сікорська виховує 12-річного хлопчика з аутизмом. Те, що її син Сергій – особливий, помітила у 2 роки. Жінка одразу звернулась до лікарів. Утім діагноз «аутизм» хлопчику поставили аж за два роки. Анна каже, це її не налякало та довелось багато вчитись і в результаті жінка навіть змінила професію – стала логопедом.

Психологи наголошують, важливо вчасно помітити симптоми аутичного розладу. Тоді дитина зможе швидше соціалізуватись. Також, малюки з аутизмом не дивляться людям в очі та не тягнуться до батьків на руки. Вони не часто грають з однолітками, не розуміють емоцій інших людей і тому віддають перевагу усамітненню. А також не вміють ділити «спільне поле уваги».

В Івано-Франківську більше сотні дітей з аутизмом. Нині вони мають можливість відвідувати інклюзивно-ресурсний центр. Тут з ними працюють фахівці. Сьогодні для навчання цих дітей інклюзивному центру не вистачає приміщення. Замість потрібних 250 квадратних метрів – тут лише 60.

Більше у сюжеті ТРК “РАІ”:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.