46 працівників Галицької митниці відсторонили від роботи після рішення РНБО

Після рішення Ради національної безпеки і оборони України у п’ятницю, 2 квітня, понад 100 працівників митниці в різних областях було відсторонено від посад через можливу причетність до контрабанди та корупції. Зокрема, такі заходи застосовані щодо 46 працівників Галицької митниці. Це найбільша кількість відсторонених митників з усіх митниць в Україні.

 

«Понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких 17 – керівники митниць та митних постів, були відсторонені сьогодні від виконання своїх посадових обов’язків після засідання Ради національної безпеки і оборони на підставі листа управління внутрішньої безпеки Державної митної служби України», – йдеться в офіційному у повідомленні Держмитслужби.

Окрім персональних санкцій щодо осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, що можуть бути причетними до корупційних діянь. Списки відсторонених осіб не оприлюднені.

На сьогодні у територіальних митницях відсторонені:

у Галицькій – 46 працівників;
в Одеській митниці – 22 працівники;
у Закарпатській – 23 працівники;
у Київській – 8 працівників;

у Волинській – 23 працівники;
у Буковинській – 3 працівники.
Рада нацбезпеки і оборони України (РНБО) на своєму засіданні у п’ятницю, 2 квітня, запровадила персональні санкції проти «топ-10» українських контрабандистів. У десятці санкційних контрабасистів опинилося двоє львів’ян: Володимир Дідух («Вова Морда») та екс-начальник Рава-Руської митниці та екс-депутат Львівської обласної ради від «Сильної України» Іван Бокало.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.