Як виглядає перетин польського кордону після 30 березня? [+ВІДЕО]

Особи, які прибули з інших країн, які не входять у ЄС, — потрапляють на карантин всі без винятку. Ті, хто приїжджають з країн ЄС, можуть уникнути самоізоляції лише за наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, аніж за 48 годин до моменту перетину кордону.

В обох випадках — повернення із шенгенської та нешенгенської зон — можна буде зняти карантин після отримання негативного результату тесту, проведеного в Польщі.

Тому обов’язково українцям, котрі зараз вирушають до Польщі, варто підготувати адресу для проходження самоізоляції, яку слід вказати на кордоні.

Наші колеги підготували спеціальне відео, яке зняли 30 березня на пункті пропуску “Шегині-Медика”. Людей на кордоні практично не було, тому що люди просто не знали, як діяти в ситуації, коли змінились правила. Під час зйомки відео кількох українців “завернули” — через те, що ті не вказали адреси в Польщі, де будуть проходити 10-денний карантин. Ті, хто таку адресу подав, спокійно перетнули кордон.

Після перетину кордону варто просто пройти тест на коронавірус і подати ці дані до санепіду — таким чином ви будете звільнені від самоізоляції. Тому що тести з України та інших країн нешенгенської зони не приймаються.

https://www.youtube.com/watch?v=eBbn9urXa7E&feature=emb_logo

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.