Україну незабаром закриють на загальнонаціональний локдаун – імунолог

З тижня на тиждень у нас буде загальнонаціональний локдаун, далі ситуація трохи стабілізується, розповів Вадим Арістов.

Коронавірус в Україні останнім часом активізувався. Як заявив імунолог Вадим Арістов, через стрибки захворюваності на коронавірус на українців чекає ще кілька локдаунів, а найближчий буде дуже скоро.

“З тижня на тиждень у нас буде загальнонаціональний локдаун, далі ситуація трохи стабілізується, і, можливо, якщо його протримають понад три тижні, вона піде вниз. Щойно знімуть локдаун – все почне йти вгору, але з підвищенням температури, вологості нам буде трохи легше”, – розповів Арістов у програмі “Реальна політика з Євгеном Кисельовим” на каналі Україна 24.

Імунолог переконаний, що новий величезний сплеск захворюваності на коронавірус очікується до осені.

“Далі восени у нас буде божевільна захворюваність, і, ймовірніше, новий локдаун, далі взимку. І дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що за місяць, як чекають багато бізнесменів, все це не вирішиться”, — сказав він.

Карантин в Україні – про що йшлося раніше:

15 березня глава Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов назвав умову, через яку у всій країні може бути запроваджено жорсткий карантин. За його словами, умовою є 50-70% регіонів, які максимально посилили обмеження.
20 березня у Києві почався посилений карантин, який триватиме три тижні. До 9 квітня у столиці забороняється проведення масових заходів, робота закладів культури, торгово-розважальних центрів та закладів сфери громадського харчування. Певні обмеження діють і в роботі громадського транспорту.
Станом на 28 березня у червоній зоні карантину перебували Київ та дев’ять областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська та Чернівецька.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.