Мер Франківська підтримує вимоги підприємців про пом’якшення карантину

В Івано-Франківську під будівлею ОДА підприємці вимагали відкрити їхні крамниці, які не працюють через карантинні обмеження. Їхні вимоги підтримав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Марцінків повідомив у Фейсбуці.

«Підприємці вимагають, щоб їм дали право працювати. Розумію і підтримую вимоги. Треба дати людям можливість заробляти на життя – місто на карантині вже місяць!», – зазначив Марцінків.

Він зауважив, що в Івано-Франківську сьогодні є всі передумови, аби уряд вивів Прикарпаття з червоної зони епідеміологічної небезпеки у помаранчеву.

«Підстави є: зменшується кількість хворих і госпіталізованих у лікарнях. Ми нарешті закриваємо пологовий будинок і там більше не будуть приймати COVID-пацієнтів», – зазначив мер.

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська область знаходиться у червоній зоні епіднебезпеки з 26 лютого. Тут не працюють промислові ринки та крамниці. Підприємці кілька разів виходили на протести з вимогою пом’якшити карантинні обмеження. Влада міста розгорнула додаткові ліжко-місця для хворих на коронавірус у міському пологовому будинку та в обласному кардіоцентрі.

Станом на 25 березня на Прикарпатті за останню добу зареєстровані 512 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 734 особи, 26 людей померли. В Україні за останню добу лабораторно підтвердили 16 669 нових випадків COVID-19.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.