Від ускладнень коронавірусу на 55-му році життя загинув митрополит ПЦУ Антоній

У вівторок, 23 березня, від ускладнень після коронавірусної хвороби помер митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота).

 

Про це повідомив спікер ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

«Сумна звістка прийшла з Хмельницького. На 55-му році життя сьогодні упокоївся митрополит Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Антоній (Махота). Вічна пам‘ять владиці, Царство Небесне і вічний спокій!», – написав він у Facebook.

У прес-службі Київської Митрополії ПЦУ повідомили, що митрополит помер від ускладнень після коронавірусної хвороби.

Як пише «Суспільне» з посиланням на архімандрита Хмельницької єпархії Православної церкви України Даниїла Тарнавського, митрополит лікувався від пневмонії, спричиненої коронавірусною інфекцією.

Свої співчуття через смерть Митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського висловила мерія Львова.

«Висловлюю співчуття вірянам Православної Церкви України на Поділлі. Пам’ятаю нашу останню зустріч із Митрополитом Антонієм у часі Різдва. Владика, як ніхто, дбав про розвиток Церкви, поширення українського духу. Сподіваємося, що починання Митрополита Антонія будуть продовжені та втілені у життя», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Коли і де відбудеться прощання із митрополитом поки не відомо.

Довідка

Антоній Махота (в миру – Владислав Васильович Махота) народився 8 листопада 1966 року в селі Слатине Золочівського району на Харківщині. З 1996 року був єпископом Сімферопольським та Кримський Української православної церкви Київського патріархату. У 1997 році призначений єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським Української православної церкви Київського патріархату, керуючим Хмельницькою єпархією. У 2004 році піднесений до сану архієпископа, а у 2012 році – до сану митрополита. З 2019 року – митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної церкви України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.