На Прикарпатті фірма через фейкову купівлю пального хотіло ухилитись від сплати 28,1 млн грн ПДВ, – ДПС

Державна податкова служба України, під час дослідження фінансово-господарської діяльності одного із підприємств Івано-Франківщини, встановила, що суб’єкт в податковому обліку відобразив операції, які фактично не відбулися, а є лише в первинних документах.

Таким чином, підприємство, через фіктивне придбання пального, намагалось ухилитись від сплати 28,1 мільйона гривень ПДВ.

На Івано-Франківщині підприємство намагалось ухилитись від сплати 28,1 мільйона гривень податку. Про це повідомила пресслужба Державної податкової служби України напередодні.

“Встановлено, що впродовж 2020 року підприємство “придбало” дизельне паливо у товариств Б та В на загальну суму 168,6 мільйона гривень, у т.ч. 28,1 мільйона гривень ПДВ, та включило зазначену суму податку до податкового кредиту Декларації з податку на додану вартість. Здійснюючи перевірку по ланцюгу постачання, податківцями встановлено, що товариства Б та В не виписували акцизних накладних на реалізацію дизельного пального, а також у додатку 1_1 “Розрахунок сум акцизного податку з реалізації пального” до Декларацій з акцизного податку за січень-грудень 2020 року не відображали рух паливно-мастильних матеріалів. Матеріали аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності товариства передані до ГУ ДФС в Івано-Франківській області для розгляду та прийняття рішення”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.