На Прикарпатті спіймали хакерів, які вкрали з рахунків компанії більш ніж 1 млн грн

Співробітники кіберполіції спіймали зловмисників, які за допомогою шкідливої ​​програми вкрали з рахунку підприємства в Івано-Франківській області близько мільйона гривень. Гроші вони переказували на заздалегідь створені фіктивні рахунки.

На Прикарпатті спіймали хакерів, які вкрали з рахунків компанії більш ніж 1 млн грн

Про це йдеться в повідомленні пресцентру МВС. До правоохоронців звернувся директор підприємства.

Під час слідства кіберполіцейські встановили, що невідомі надіслали лист зі шкідливим програмним кодом на електронну пошту фірми. Програма давала доступ до дистанційного управління комп’ютером бухгалтера установи, на якому була встановлена ​​автоматизована система “клієнт-банк”.

Маючи можливість віддаленого управління банківськими рахунками, зловмисники протягом місяця підміняли реквізити та рахунки контрагентів товариства. У такий спосіб правопорушники виводили гроші на підконтрольні фіктивні підприємства.

У результаті з рахунку заявника зловмисники викрали понад мільйон гривень. Кіберполіцейські під час оперативних заходів відстежили фіктивні підприємства-посередники й банківські рахунки, на які переказувалися гроші.

Викрадені кошти заблокували й повернули потерпілому. Зараз співробітники поліції перевіряють причетність третіх осіб до скоєння вказаного злочину. Розпочато кримінальне провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) КК України. Хакерам загрожує до шести років позбавлення волі. Слідство триває.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Львівській області кіберполіція викрила 22-річного хакера, який виводив гроші користувачів іноземних банків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.