Реальну цифру можна подвоїти і навіть потроїти: інфекціоніст розповіла про нову хвилю коронавірусу

Коронавірус почав мутувати та захоплювати ті групи людей, де раніше було небагато інфікованих. Медики пояснюють, що вірус набуває інші властивості, щоб зберегтися в популяції людей. Тому він почав мутувати та атакувати імунітет молоді та дітей.

Як зазначила інфекціоніст Євгенія Менжуліна у коментарі для телеканалу “Україна 24”, реальну цифру хворих в Україні можна сміливо множити на два.

“Що стосується кількості хворих, цю цифру можна спокійно і подвоїти та потроїти. Тому що, крім офіційної статистики, є ті, хто хворіє вдома, і ті, хто ще тільки чекає свій аналіз, і ті, хто нікуди не звертається. Захворювання не те щоб молодіє, але зросла кількість хворих. Захворює і багато дітей”, – пояснила лікар і додала, що зараз в Україні госпіталізують не тільки літніх людей, але і багато пацієнтів середнього і молодого віку.

Вона додала, що зміни та мутації властивостей вірусу – це природний процес.

“Зараз коронавірус набуває дещо інші властивості, щоб зберегтися в популяції людей. Він пристосовується. Для того, щоб мати більше можливостей для поширення, він починає вражати в середній і важкій формі, молоде населення, в тому числі. Він працює з імунітетом молодих людей, і вони стають більш уразливі до інфекційного процесу. Це закономірності життя чого завгодно на Землі”, – розповіла Менжуліна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Івано-Франківську виявили новий різновид британського штаму коронавірусу.

А також ми розповідали про те, що Комаровський розповів, коли щепитися від COVID-19 перехворівшим і тим, хто ще не хворів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.