Шанс на повноцінне життя: молодому франківчанину, хворому на розсіяний склероз, потрібна допомога

У листопаді минулого року Фіртка розповідала історію чоловіка, який хворіє на розсіяний склероз.

Нагадаємо, що 35-річний Юрій Веретко живе з розсіяним склерозом з 19-ти років. Він, як ніхто інший, знає, що розсіяний склероз – це не про втрату пам’яті. Єдине, що починає забувати чоловік – як повноцінно бачити та ходити.

«Коли мені сказали, що у мене розсіяний склероз, життя розділилось на «до» та «після» – як мінімум я припинив працювати. Я відчував себе розбитим, адже тільки починав жити, будував кар’єру, мріяв про сім‘ю. Проте, доля приготувала для мене інвалідність, пенсію, тростину та гормональну терапію раз на рік. Я не можу контролювати своє тіло: моя права сторона, зокрема, рука та нога не працюють. Я зрозумію, що хтось торкається мене у цій частині, лише якщо побачу це», – поділився Юрій.

Чоловік розповідає, що був дуже здивований, як швидко розсіяний склероз з абсолютно здорової людини зробив його зовсім безсилим. Окрім того, він стверджує, що ця хвороба досі залишається невідомою для багатьох. За його словами, люди, які чують, що в нього розсіяний склероз, думають, що він має проблеми з пам’яттю.

«Мені дуже хотілось би, щоб наше суспільство зрозуміло, що склероз не в мене, а в моїх клітин, які забувають, що вони мають повноцінно функціонувати. Розсіяний склероз забрав у мене не тільки усю енергію, а й усі мрії. За ці роки я вже й не пригадую, як це бути здоровим. Проте, на щастя, наука не стоїть на місці – з’явилися ліки, які позитивно діють на більшість пацієнтів. Вони зупиняють розвиток хвороби, що вкрай важливо», – пояснює чоловік.

Читайте також  Закриття кордонів: Кабмін змінив правила в’їзду в Україну

Наразі певна група препаратів для лікування забезпечується на державному рівні, але в Україні мізерний відсоток хворих отримують ліки безкоштовно. Й попри те, що хвороба невиліковна, сьогодні існують напрями терапії, які підтримують недужого й уповільнюють прогресування. Юрій каже, що лікар, який веде його вже десять років, розповів про ліки й запевнив, що у чоловіка є шанси зупинити розвиток хвороби:

«За статистикою, ці ліки допомагають сімом людям з десяти. Це дуже непогано, як мені здається. Курс коштує близько 430 000 гривень. Зокрема, така вартість чотирьох ампул «OCREVUS», а також сюди входять дві ампули, які обіцяли надати безкоштовно. Я дуже хвилююсь, щоб ця акція не закінчилась, бо якщо за чотири така вартість, то заплатити ще за дві мені просто не вистачить. Ця сума для мене непідйомна, та хіба, коли стоїть питання людського життя – це така велика сума?».

Після виходу матеріалу й завдяки небайдужим людям, Юрію вдалось зібрати вже половину суми. Проте, час невпинно біжить, а коштів досі не вистачає. Будьмо милосердні й співчутливі, разом ми можемо подарувати чоловіку шанс на повноцінне життя.

У нас з вами є можливість допомогти молодому чоловіку дати відсіч хворобі. Оскільки наука не стоїть на місці, з’явилися ліки, які здатні, якщо не вилікувати, то принаймні зупинити розвиток хвороби. Курс дороговартісний, але разом ми зможемо зібрати цю суму.

Допомогу можна надсилати на картку ПриватБанку:

5168 7450 1597 0210 – Веретко Юрій Петрович.

Пам’ятайте: все, що можна купити за гроші – вже дешево.

Довідково: розсіяний склероз – невиліковне неврологічне захворювання, при якому пошкоджуються нерви головного і спинного мозку, що веде до інвалідності. Це хвороба молодого віку. Найчастіше початок хвороби припадає на 30-40 років, рідше – 20.

Читайте також  Коли вся надія на швидку, а вона не їде. В Франківську дитину врятували патрульні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.