На Прикарпатті створять 19 мобільних бригад з проведення вакцинації та 117 пунктів щеплення

На Прикарпатті з інспекцією побувала моніторингова група, яку створило Міністерство охорони здоров’я України.

Про результати поїздки під час онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як, пише Суспільне Карпати.

Моніторингова група відвідувала заклади, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19. Також консультувала щодо організації роботи та аналізувала відповідність дотримання протоколів лікування.

До моніторингової групи входила й перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як. Вона розповіла, як відбуватиметься вакцинація на Прикарпатті.

“У першу чергу вакцинуємо медичних працівників. В області планується створити 19 мобільних бригад з проведення вакцинації та 117 пунктів щеплення. Для проведення вакцинації населення залучать 116 осіб персоналу мобільних бригад та 702 особи персоналу пунктів щеплення”.

Станом на 11 березня працювало п’ять мобільних бригад, розповіла Ірина Садов’як.

“На сьогодні охоплення вакцинацією наших медичних працівників не таке високе і складає в Івано-Франківській області 884 особи, але, по суті, до вчора (четверга) працювала одна мобільна бригада. Всі решта – проходили навчання. Вчора почали працювати п’ять мобільних бригад, а сьогодні розпочне працювати дев’ять.”

Збільшення бригад допоможе швидше провести вакцинацію серед медичних працівників області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.