Обмежують в’їзд: “Буковель” закривають на карантин

Гірськолижний курорт «Буковель», що на Прикарпатті, таки закривають на карантин.

Таке рішення ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Фіртка.
Як зазначив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, таке рішення зумовлене сьогоднішньою ситуацією із захворюваністю на COVID-19 в області та суспільним запитом.

“Будуть запроваджені додаткові блок-пости на території Поляницької ОТГ. Лише місцеві жителі або ті, хто мають місце роботи у цьому населеному пункті, будуть мати можливість пересуватися безперешкодно, звісно ж, за дотримання карантинних вимог”, – повідомив голова ОДА.

За його словами, червона зона, в якій ми знаходимося, розвивається, тренду до її зниження немає.

Водночас керівник Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош заявив, що зараз на території курорту працює 10 груп поліції.

Нагадаємо, вчора прикарпатські підприємці блокували дорогу до Буковеля: вимагали припинити роботу курорту.

Крім того, підприємці вкотре звернулися до влади області з проханням захистити їх.

Також минулого тижня під адмінбудинком підприємці протестували проти “червоної” зони. Вони просили у влади підтримати їх і хоча б повпливати на правоохоронців, щоб їх не штрафували. Через те, що у них немає роботи, вони не можуть сплачувати податки та забезпечувати свої родини.

Додамо, що підприємці не вперше пікетували ОДА. Також у селі Раківчик Коломийського району люди перекривали дорогу національного значення з гаслами “Буковель теж не має працювати”.

До слова, на Прикарпатті за добу 695 підтверджених випадків. Крім того, за добу на Прикарпатті щепилися 262 людини.

Окрім того, в Івано-Франківську підтвердили два випадки “британського” штаму COVID-19.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.