Коли весняні канікули в українських школах: всі подробиці

У більшості українських шкіл учнів відправлять на весняні канікули цього року з 22 до 28 березня або ж з 29 березня до 3 квітня. Однак через збільшення кількості хворих на коронавірус в деяких регіонах школярі вже почали відпочивати.

У Міністерстві освіти і науки нагадали, що українські школи наділені автономією і можуть самі приймати рішення з організаційних питань, зокрема щодо запровадження канікул. Через ускладнення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції в деяких громадах Київської, Івано−Франківської, Чернівецької та інших областей весняні канікули почалися ще 9 березня і триватимуть до 14 березня включно, пише Апостроф.

Київ

Як повідомляє 24 канал з посиланням на директора департаменту освіти і науки міста Києва Олену Фіданян, в школах столиці весняні канікули вирішили не переносити. Київські школярі відпочиватимуть від навчання з 22 по 27 березня.

Краматорськ

Через зростання кількості хворих на коронавірус в місті Краматорську (Донецька область) школярів відправлять на канікули з 15 березня, на навчання вони вийдуть 29 березня.

“За останній час збільшилася кількість захворювань на коронавірус серед педагогічних працівників, 15 класів знаходяться на дистанційному навчанні, а одна група на самоізоляції”, − повідомила в коментарі Суспільному начальник управління освіти міської ради Краматорська Ірина Каракулова.

Житомир

Для школярів Житомирської ОТГ весняні канікули влаштують з 13 по 21 березня. Таке рішення було прийнято на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС в зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації.

“Департамент освіти міської ради та керівники установ загальної середньої освіти Житомирської міської територіальної громади повинні провести весняні канікули 2020−2021 навчального року в закладах загальної середньої освіти протягом 9−ти календарних днів з 13 березня по 21 березня”, − цитує повідомлення міської ради місцевий сайт 1.zt.ua.

Читайте також  Батьки, готуйтеся: дати зимових канікул по містах та областях

Вінниця

За рішенням Департаменту освіти і корпусу директорів весняні канікули були оголошені з 9 по 15 березня. “Рішенням педради кожен заклад внесло зміни. Весняні канікули переносяться з 22 березня на 9 березня. Вони триватимуть по 15 березня включно”, − повідомила виданню “20 хвилин” начальник департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Кременчук

У місті Кременчук (Полтавська область) весняні канікули розпочнуться 29 березня і завершаться 4 квітня. Як передає місцевий сайт 05366.com.ua, про це повідомили в департаменті освіти. При цьому в школах міста Полтави учні відпочиватимуть з 22 березня. Полтавська область знаходиться в “жовтій” зоні, тому навчальні заклади працюють в звичайному режимі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.