Про статус “республік” в тимчасово окупованому Донбасі

ukraine_76f061_5460310

«Справжнім подарунком днями стала заява так званого голови МЗС, так званої ПМР (Придністровська Молдавська Республіка) – Віталія Ігнатьєва про те, що їх горда і процвітаюча республіка не має наміру визнавати дві інші, такі ж горді і такі ж процвітаючі республіки – “ДеНеРе” і “ЛеНеРе”. Вся справа в тому, що таке визнання зіпсувало б відносини з Києвом, а цього Тирасполю не хотілося б.

Вдосталь посміявшись над цією заявою, що ставить недореспубліки окупованого Донбасу в положення нижче дна, я все ж вирішив звернути увагу на те, яке ж все-таки світове визнання метастаз “русского мира” і, як виявилося, за ці роки все без змін – недолугі варяться в своєму супі і далі.

Щоб всі шанувальники «великого руського міра» розуміли, що їх очікує, то привожу приклад, за 25 років своєї, так би мовити, незалежності, ПМР була визнана лише такими ж ізгоями як і вона, а саме – Абхазією, Південною Осетією і Нагірно Карабахської Республікою. Причому вся ця четвірка, просто визнала один одного, залишаючись в межах лише власного визнання, але поза орбітою політичного світу інших сотень країн і спілок. Така собі тусовка ізгоїв – як мило!

При цьому, всі ці утворення не блищать економічним процвітанням і не ставлять рекорди розвитку. Якраз навпаки, деградують в судомах економіки і старіння нації, адже всі хто встигають – виїжджають якомога швидше з цих країв.

Щоб не бути голослівним нагадаю, що населення Придністров’я, яке становило в 1989 році 750 тис. Чоловік, на 2015-й не перевищувало 475 тис, що демонструє відтік у розмірі 36,6%. Аналогічно і в Південній Осетії, яку в 1989 році населяло 98,5 тис осіб, а в 2015-му вже 53,6, тобто спад на 45,6%. В Абхазії ще гірша ситуація, адже від 525,1 тис залишилося лише 242 тис, іншими словами – мінус 53,9%.

Читайте також  “Всеосяжне перемир’я”: під Маріуполем загинув 25-річний військовий із Львівщини

Але ситуація з ДНР і ЛНР кардинально протилежна, ніж в закоренілих недоформуваннях. Адже ці два гомункула не визнаються навіть в колі своїх! За винятком Південної Осетії, яка відкрила “Штаб Південної Осетії” в Донецьку … Не посольство, а штаб. Тобто, навіть ізгої нормальної правової політичної сфери не готові робити поспішних кроків щодо того, що викуклілось на Донбасі. Мені здається, це говорить багато про що, коли ти ізгой, навіть серед ізгоїв», – про це пише блогер.

Підтвержуючи катастрофічну ситуацію, яка склалась у псевдо-республіках, варто нагадати, що після ліквідації в Донецьку бойовика «Мотороли» в ЗМІ з’явилася інформація про намір його найближчого сподвижника “Гіві” залишити окуповані території Донбасі і втекти до Придністров’я.

“Мої хлопці з ПМР повідомили дивну для мене новину – командир “Сомалі” Міша Толстих (“Гіві”) вивіз свою дівчину в Придністров’я, а сам спішно продає свої 4 квартири і гаражі в Донецьку і Макіївці”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук екс-начальник служби безпеки президента невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР), глава Регіонального відділення Міжнародного союзу десантників Росії Валєрій Ґратов.

Координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук не зміг підтвердити ці чутки, але пояснив, що це цілком очікувано, передає одне з джерел.

“У мене немає інформації, що “Гіві” втік в Придністров’я. Але з початку вересня, а то й з кінця серпня повідомляли неодноразово, що в бандформування “Сомалі” вкрай поганий морально-психологічний стан у особового складу … Основна проблема була в тому, що “Гіві” фактично взяв на себе роль місцевого царька і бога, який все “вирішує”, активно займався рукоприкладством, з приводу чого бойовики неодноразово зверталися у всілякі “правоохоронні органи”, але без будь-якого результату”, – розповів Тимчук.

Читайте також  16 пропущених дзвінків від абонента “Кохана” на які вже відповіді не буде

Джерела: http://zloy-odessit.livejournal.com, http://fakty.ua, http://apostrophe.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: