“Віз гроші на операцію для батька”: українець, який потрапив в аварію в Польщі, потребує допомоги

Мешканець міста Чорткова, що на Тернопільщині Сергій Ухман – один з травмованих у ДТП, яке сталось 6 березня поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебувало 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. Зараз Сергій перебуває у важкому стані, рідні просять небайдужих допомогти чоловіку на лікування.

 

Про це пише “20 хвилин Тернопіль“, передає “Це моя Україна”.

В ДТП загинуло п’ять громадян України, ще багато людей зазнало травм. Як розповіла колишня дружина Сергія Вікторія Будз – це стало шоком для них.

“Ми розлучилися з Сергієм, але в хороших відносинах з ним, звістка про аварію шокувала нас усіх, – каже жінка. – Сергій хотів повернутися до 8 Березня додому. Його батька мали оперувати і він віз гроші на операцію. Нас повідомили, що автобус, в якому він їхав, потрапив в аварію.”

Допомогу потерпілим надавали понад сотня польських рятувальників з залученням спецтехніки та вертольотів. 19 бригад парамедиків та поліцейських надавали допомогу травмованих. Сергія Ухмана доправили у лікарню. Йому вже провели першу операцію.

 

“Його стан важкий, він травмував хребет,” – розповіла Вікторія.

“Ми зв’язувались з консулом. Ми знаємо, що вже провели першу операцію. Скільки хірургічних втручань потрібно буде – ми не знаємо. Вже телефонували роботодавцю. Збираємо кошти на лікування і реабілітацію, бо витрати лікування Польща не покриє повністю. Найбільший страх у рідних – чи зможе Сергій стати на ноги, оскільки він трамував хребет. – Лікарі кажуть, що він відчуває ноги, але як все буде далі – ми не знаємо” – каже Вікторія.

Читайте також  Близько 20 туристів зустріли Новий рік на Говерлі

Рідні чоловіка просять допомоги у небайдужих.

Перерахувати кошти можна на номер картки мами Сергія 5375 4141 2351 7228 – Ганна Баран.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.