«Нам сказали, що Настя в комі» – серед постраждалих в аварії у Польщі: потрібна щира молитва

Ім’я Анастасії Кочеткової значиться у списку пасажирів, які купували квиток на автобус «Познань-Херсон».

Серед пасажирів, постраждалих в аварії українського рейсового автобуса, який розбився в Польщі, є мешканка Кам’янця-Подільського Анастасія Кочеткова. Рідні кажеть, що вона їхала з Кракова додому та купувала квиток саме на цей автобус. Наразі зв’язку з дівчиною немає. Утім схожу на неї дівчину упізнали в одній з лікарень Перемишля.

Як повідомляє «Радіо Свобода», автобус зазнав аварії пізно ввечері 5 березня, майже опівночі. Він їхав рейсом із польської Познані до Херсону, незадовго до українського кордону з’їжджав із автостради на пункт відпочинку «Кашице» в Підкарпатському воєводстві, недалеко від міст Перемишля і Ярослава. Транспортний засіб врізався в енергопоглинальний бар’єр на повороті на з’їзд, потім у бар’єри вздовж дороги і врешті злетів у придорожній рів.

За останніми даними, п’ять людей загинули. Загалом у автобусі перебувало 57 людей, які всі є громадянами України і з яких двоє водії.

«Радіо Свобода» зазначає, що станом на ранок 7 березня, дев’ятеро українців, які потрапили в аварію у Польщі, перебувають у тяжкому стані. Загалом у лікарні залишаються 28 громадян України, які постраждали в ДТП. На місці працюють представники Генерального консульства України в Любліні. За сприяння консулів, 24 людини відправили в Україну.’

Наразі зв’язок з консульством тримає і Альбіна Гуменюк, колишня колега Анастасії Кочеткової, яка купувала квиток на цей автобус. Вона розповіла сайту «Є», останні місяці Настя працювала в Польщі і 5 березня поверталася додому в Кам’янець-Подільський.

«Анастасія 5 березня об одинадцятій вечора сіла в автобус в Кракові. Подзвонила мамі та повідомила, що уже в автобусі та їде додому. 23:16 – це той час, коли вона востаннє заходила в месенджер. О 9-й ранку наступного дня Анастасія мала бути в Хмельницькому. Уже пообіді до мене подзвонила мама, і каже, що, мабуть, щось не так, бо з Анастасією нема зв’язку, хоча донька вже мала б бути вдома», – розповідає Альбіна.

Читайте також  В лісі під Франківськом зник чоловік – нічні пошуки результату не дали

Переглянувши маршрут автобуса, який виїхав з Познані, зрозуміли, що він їхав через Краків. Відповідно, з великою вірогідністю дівчина могла сісти саме в нього.

«Ми зателефонували до консульства, і там підтвердили, що Анастасія була в числі тих, хто купував квиток на цей автобус. Там зазначається прізвище пасажира, адже перетинається кордон. Консул сказав, що не знає, в якій вона лікарні, бо евакуювали десятки постраждалих людей і розвозили в різні шпиталі. На той момент ще не було повністю зібраної інформації, хто і в якій лікарні перебуває. Казав, що під час аварії речі порозкидалися, і не всі пасажири тримали при собі документи… Тож на той момент зрозуміти хто є хто було важко».

Завдяки знайомим та друзям в Польщі почали обдзвонювати лікарні та поширювати фотографію Анастасії. І, за словами Альбіни, один з санітарів впізнав дівчину в реанімації шпиталю в Перемишлі.

«За кольором волосся, фігурою він сказав, що це може бути Настя, – розповідає Альбіна. – Додав, що в неї забинтоване обличчя. Вона в реанімації, в комі, але жива. Тоді ж відзвонився консул і сказав, що таки є ймовірність, що ця дівчинка – Настя. Щоб її опізнати сказали мамі терміново виїжджати до Польщі. В 11.20 сьогодні мама вже поїхала до Перемишля».

Додає, що мамі надали консульський супровід. Хоч лікарня працює в закритому режимі, адже приймає пацієнтів з Covid-19, її пропустять до реанімації.

«Вона має опізнати, хто з дівчат саме Настя. Нам сказали, що там є три дівчинки, які підпадають під опис. Усі троє не мали при собі документів на момент аварії. Дуже сподіваємося, що Настя є серед них», – каже Альбіна Гуменюк.

Читайте також  В Коломиї підліток на скутері зіткнувся з BMW

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.