“Я б хотіла, щоб ті хто не вірить в цей Covid, на хвилинку зайшли до нас”: лікар Оксана Цімбота

Завідувач відділення Covid-центру Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака Оксана Цімбота, розповіла про ситуацію з коронавірусом на Закарпатті.

Про критичну ситуацію жінка розповіла у Facebook відеозверненні.

Медик закликала владу ввести більш жорсткіші обмежувальні Covid-заходи, оскільки ситуаціє є критичною.

“Хочу звернутися до влади: у нас ситуація критична. У нашому ковід-центрі ще зранку перебувало 145 хворих, уже поступило ще 10 людей. Ці всі хворі є кисневозалежні. Кисню та концентраторів уже не вистачає. Порожні ліжка є лише на коридорах, але вони не мають нічого, зокрема і медперсоналу. У такому режимі медперсонал не може працювати, люди просто “падають”. Система не витримує: зникає електрика, бо мережа не розрахована на напругу, коли у палатах є по 4 концентратори. Із 145 хворих зранку на кисні перебувало 120. Це все призведе до поганого кінця, бо хворі задихаються на очах. І ми не можемо їм допомогти”, – розповіла Оксана Цімбота.

А скептиків жінка запросила відвідати їхнє коронавірусне відділення і на власні очі подивитись на поточну ситуацію з коронавірусом. Також, медик не розуміє, чому люди і дальше розважаються і не зважають на коронавірус.

“Я б дуже хотіла, щоб ті, хто не вірить у цей COVID-19, ті, хто вважає, що це все не так, прийшли до нас. Ми б їх одягнемо і на хвилиночку подивились, що тут відбувається”, – підкреслина Оксана цімбота.

Також, у своєму відеозаписі заввідділенням звернулась до представників влади, з проханням вжити радикальніших заходів у боротьбі з коронавірусом, оскільки у медичній сфері наступає колапс.

“Ми лікарі, весь медперсонал уже в тому стані, що готові вийти, поставити дипломи. Ми теж люди і ми вже фізично не можемо. І це вже не кажучи про морально, ті смерті які відбуваються у нас на очах, постійно”, – зазначила медик.

Читайте також  На Прикарпатті стався землетрус з епіцентром в Долині

У своєму відеозвернені медик зазначає, що за її спостереженнями коронавірус мутував (помолодів), тобто помирають люди вже не тільки літнього віку, а і 40-річні.

“Хворі “гаснуть” на очах. COVID-19 помолодшав: зараз ним хворіють дуже багато 40-річних людей. Якщо раніше хворими були старші люди із хронічними хворобами, то зараз це молоді, які не мають хронічних захворювань”, – резюмувала Оксана Цімбота.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.