Ляшко підтвердив, що в Івано-Франківській області виявили новий штам коронавірусу (ВІДЕО)

Головний державний санітарний лікар в Україні Віктор Ляшко підтвердив, що в Івано-Франківській області виявили новий штам COVID-19.

Про це він сказав в обід четвертого березня в ході пресбрифінгу щодо прогнозів та аналізу ситуації з поширення COVID-19 в Україні в Укрінформі, пише “Галка”.

“Сьогодні, 4 березня, Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського НАН України виявив два мутованих коронавіруси, які відповідають британському варіанту. Мутацію виявили у зразках, відібраних два тижні тому в Івано-Франківську. Про це ми вже повідомили у ВООЗ. Це свідчить що зафіксована циркуляція британського штаму, який швидше передається від людини до людини і це є одним з пояснень, чому вірус лютує в західній Україні”, – сказав Ляшко.

Він додав, що в понеділок почали вивчати аналізи ще 48-ми хворих з Івано-Франківщини. Ляшко наголосив, що на цей мутований вірус також діє вакцина, яку використовують в Україні.

“В умовах британського коронавірусу, він вже є, треба значно якісніше виконувати карантинні вимоги – носити маску, уникати масового скупчення людей, часто мити руки. Це ключові речі, які впливають на поширення коронавірусної хвороби і британського штаму, який має особливість значно легше передаватися від людини до людини”, – додав Ляшко.

Відомо, що мутований коронавірус виявили у 41-річного чоловіка і у 54-річної жінки з Івано-Франківська.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 березня провідна українська інфекціоністка підтвердила мутований коронавірус на Прикарпатті. Вранці 4 березня головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що по лінії МОЗ даних про мутований коронавірус на Прикарпатті ще немає.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.