Лідеру закарпатського «Правого сектора» загрожує довічне ув’язнення

Печерський райсуд Києва залишив під вартою лідера закарпатського підрозділу «Правого сектора», одного із засновників батальйону «Сонечко» Олександра Сачка.
Розгляд справи перенесли на завтра, 26 жовтня.

fc1682c98b50050db74851cea0f5fbae

Суд ухвалив рішення про перенесення розгляду справи Сачка через клопотання прокурора. Він попросив надати додатковий час для проведення слідчих дій з фігурантом справи.

Напередодні «Правий сектор» пригрозив взяти штурмом Печерський суд, якщо Сачка залишать під вартою. Сам лідер закарпатського осередку ПС був арештований під час допиту в приміщенні Генпрокуратури 25 жовтня, куди прибув разом зі своїм адвокатом.

Сачку загрожує довічне ув’язнення. Його підозрюють у вчиненні 15 особливо тяжких злочинів. Серед них, зокрема бандитизм, вбивство, хуліганство, вчинене з особливим цинізмом і опір правоохоронцям.

Лідеру закарпатського ПС також інкримінують причетність до стрілянини у Мукачевому, яка сталася в липні 2015 року.

Я не розумію, чому моєму підзахисному інкримінують події в Мукачевому, адже його тоді там і близько не було. Але так, первісна підозра передбачає довічне ув’язнення.

— підтвердив у коментарі Громадському адвокат Сачка Владислав Добош.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року у Мукачевому після зустрічі представників «Правого сектора» з народним депутатом Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. У сутичці були вбиті 2 людей, ще 12 дістали поранень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.