Ексміністр попередила про летальні випадки при вакцинації від COVID-19

Зоряна Скалецька назвала статистку ймовірності побічних реакцій при вакцинації.

Колишня міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька прокоментувала ймовірність летальних випадків при вакцинації від коронавірусу.

Як підкреслила вона в ефірі телеканалу Україна 24, побічні ефекти від вакцини можуть виникнути через неправильне використання методів вакцинації.

“Наприклад, можуть бути випадки, коли медсестра вводить препарат підшкірно, тоді як його треба вводити внутрішньом’язово. Але в даній ситуації більшість летальних випадків, які фіксуються під час цього періоду вакцинації в світі – це переважно важкий стан, хронічні хворі”, – підкреслила вона.

У той же час ексчиновник каже, що за статисткою ймовірність побічних реакцій при вакцинації знаходиться в межах чотирьох десятитисячних одного відсотка.

При цьому вона нагадала, що на першому етапі вакцинації в Україні необхідно прищепити від коронавірусу до 300 тисяч осіб.

“І якщо в день хоча б по 30 тис., 15 тис. вакцинувати, ми можемо досить швидко це зробити. На жаль, у нас зараз по 1,5 тис.якщо ми будемо рухатися такими темпами і далі, виникне питання, як вакцинувати решту населення. Або це перші, пробні дні, і далі темп виросте хоча б до 15 тис.в день. 1,5 тис – це дуже мало”, – додала Скалецька.

Вакцина від коронавірусу CoviShield:
Розробник технології вакцини на аденовірусному векторі – Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Фактично, CoviShield – це та ж “Оксфордська” вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII. Вводиться внутрішньом’язово (дві дози з інтервалом в 28 днів). В кінці 2020 року “Оксфордська” вакцина була схвалена до застосування в Британії та Аргентині.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.