“Уже світає, а ще імла…” до 130-ої річниці Павла Тичини

“Уже світає, а ще імла…”. Розповідь про другу поетичну збірку Павла Тичини (до 130-ої річниці).

Друга збірка поезій П. Тичини, яка вийшла друком у 1920 р. У книзі в оригінальній художній формі зображено криваві події в Україні 1918─1920 рр. та їхні наслідки для людини й суспільства. Збірка є правдивим і водночас страшним свідченням письменника про свій час.

Перше видання збірки вийшло у 1920 р. у київському видавництві «Друкарь» за редакцією Миколи Зерова. Але у зв’язку з ідейним наповненням, яке не відповідало вимогам соціалістичної ідеології, книга піддана суворій критиці і за життя поета не перевидавалась. Окремі твори з неї друкувались у першому томі двотомного видання поезій П. Тичини (К. : Дніпро, 1976). Лише в дванадцятитомному зібранні творів збірка знову побачила світ, хоча й зі значними скороченнями.
Збірка «Замість сонетів і октав» складається з 23 творів: «Уже світає, а ще імла…», «Осінь», «Антистрофа», «Терор», «Антистрофа», «Лю», «Антистрофа», «Найвища сила», «Антистрофа», «Ритм», «Антистрофа», «Евое!», «Антистрофа», «Хто скаже», «Антистрофа», «Шовіністичне», «Антистрофа», «Іспит», «Антистрофа», «Порожнеча», «Антистрофа», «Кукіль», «Антистрофа».
Подія відбудеться на платформі Google meet. 26 лютого о 17:00.
Спікер – завідувач наукового відділу фондово-експозиційної роботи Дмитро Нестерчук.
Реєстрація за посиланням: https://www.facebook.com/astarta.a/
Партнери заходу: Літературно-художній журнал “Дніпро”, Яскраве радіо, газета “Все про бухгалтерський облік”, радіо Голос Донбасу, сайт телеканалу Навігатор ТВ, журнал “Золота пектораль”, Літературно-меморіальний музей-квартира П.Г.Тичини в Києві

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: