«Метою було не самогубство»: учениці зізналися, навіщо наковталися пігулок (ФОТО)

Що варто знати про «Дротаверин»

Дві восьмикласниці з Умані на Черкащині, які отруїлися таблетками, зробили це не заради участі в челенджі або самогубства.

Ними керувало бажання привернути увагу близьких. У цьому дівчата зізналися самі, заявила прессекретарка поліції області Зоя Вовк у коментарі «Українським новинам»

Мовляв, знаючи, що подібний випадок трапився в Боярці на Київщині і навіть привів до смерті однієї з учениць ліцею, уманські восьмикласниці не стали ковтати таку ж кількість таблеток: замість 40 таблеток вони ковтнули 10.

Пряма мова:

«Вони пояснили, що їхньою метою було не самогубство, не підтримати якийсь челендж, вони хотіли привернути увагу своїх близьких. І знаючи про те, що в іншій області вжили більшу кількість (таблеток. – Ред.), вони обмежилися», – розповіла Вовк.

«З’ясувалося, що у дівчаток, яким по 14 років, є нерозуміння з близькими – так пояснили вони і їхні батьки, виникають сварки… Також у однієї дівчинки проблеми з хлопцем», – додала представниця поліції. Відомо, що стан дівчаток стабільний, медики контролюють ситуацію.

Нагадаємо, смертельно небезпечний челендж «Випий 40 таблеток і подивися, що буде» започаткували в мережі Тік-Ток. Учасниць закликають ковтати препарат «Дротаверин».

Що про нього відомо:

«Дротаверин» – спазмолітик, аналог «НОШ-ПИ».
В українських аптеках його можна придбати без рецепта.
Одна таблетка «Дротаверину» містить 40 міліграмів дієвої речовини.
Допустима норма для дітей від 12 років – 160 міліграмів цієї речовини (4 таблетки).
В інструкції до «Дротаверину» мовиться, що передозування препаратом може призвести до смерті.
Ціна «Дротаверину» стартує від 21 гривні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.