Інфекціоністка заявила, що Україну чекає нова хвиля коронавірусу

В Україні очікується ще кілька хвиль коронавірусу. Зокрема, наступна може бути вже навесні.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповіла лікарка-інфекціоністка Євгенія Менжуліна. “Весняний період, березень – це епідеміологічно неблагополучний період. До настання нормальної погоди, до настання літа все одно ми будемо фіксувати нормальний рівень захворюваності”, – пояснила вона.

Відповідаючи на запитання, до чого можуть призвести мутації COVID-19 – до того, що він стане більш небезпечним чи, навпаки, “самоліквідується”, лікарка зауважила, що негативний сценарій є більш ймовірним.

“За правилами епідеміології, скоріш за все, буде більш песимістичний розвиток, тому що інфекційним захворюванням, особливо вірусним, притаманна певна хвилеподібна циркуляція. Спочатку пік захворюваності, потім захворюваність вщухає, але вірус не самознищиться”, – спрогнозувала вона.

Зокрема, за словами інфекціоністки, коронавірус залишиться з людством назавжди. “Воно вже нікуди не дінеться. Цей вірус буде циркулювати серед населення з епізодичними підвищеннями захворюваності”, – попередила лікарка.

За її словами, у ситуації, коли масштабна кампанія з вакцинації в Україні ще не стартувала, покладатися доводиться лише на природній шлях формування колективного імунітету в суспільстві.

“Населення набуває природнього імунітету. Наразі ми викорінюємо вірус не вакцинально, а колективним імунітетом. Захворюваність ще буде не піково зростати, але ще буде певний ріст”, – підсумувала вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.