В Україні підвищили штрафи для “шашличників” і паліїв трави: скільки доведеться платити

В Україні значно підвищили штрафи за знищення або пошкодження навколишнього середовища. Відповідний законопроект ухвалила Верховна Рада України.

Про це повідомляє видання “Інтерфакс Україна”.

Так, народні депутати підтримали законопроект № 3526 “Про внесення змін до деяких законів щодо посилення захисту лісів, запобігання пожеж на землях Лісового та Водного фонду, торфовищ і на землях інших категорій”, за нього віддали голоси 311 народних депутатів.

Законопроект пропонує внести зміни до Водного кодексу, Кодексу цивільного захисту України, Земельний кодекс, а також до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, ВРУ пропонує підвищити штрафи за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях Водного фонду, за випалювання торфовищ, в тому числі осушених.

Штраф, який пропонується накладати на цивільну особу за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях Водного фонду, в тому числі в прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, становитиме від 3 060 до 6 120 грн, а на посадову особу − від 15 300 до 21 420 грн.

За випалювання торфовищ, в тому числі осушених, на громадянина можуть накласти штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб − від 15 300 до 21 420 грн.

Законопроект також пропонує збільшити існуючі штрафи за знищення або пошкодження, випалювання полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень, а також за порушення прав державної власності на ліси.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.