На Франківщині знову закривають кафе й забороняють масові заходи

На комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківську озвучили ряд заходів, які введуть в області, аби стримати розповсюдження коронавірусної інфекції.

Так, з 22 до 28 лютого заборонять приймання відвідувачів у закладах громадського харчування, розважальних закладах, кінотеатрах тощо.

Протягом цього ж періоду заборонять масові заходи (спортивні, культурні, релігійні тощо).

Крім того, в Богородчанах до 22 лютого мають розгорнути модульний шпиталь на 250 ліжок. А Верховинська та Заболотівська лікарні увійдуть до переліку закладів, де лікують людей з коронавірусом.

Також пацієнтів з коронавірусом можуть госпіталізовувати в сусідні до Івано-Франківщини області.

До слова, через поширення коронавірусу на Прикарпатті учні 5-11 класів до першого березня йдуть на дистанційне навчання. Молодша школа й дитсадки наразі функціонуватимуть у звичному режимі.

“Ми підготували систему охорони здоров’я області до зростання захворювання, але наші можливості вичерпуються. На жаль, ми спостерігаємо за тим, як систематично порушуються карантинні обмеження, встановлені зараз. Прошу усіх з розумінням поставитися до ситуації, в якій ми зараз опинилися і до тих заходів, які ми вимушені вживати. Тільки спільними діями ми можемо зупинити коронавірус.

Ми точно маємо розуміти, що які б заходи – адміністративного чи організаційного характеру – ми не вживали, ми ніколи не подолаємо цей аспект, поки люди ставляться до нього по-своєму й не будуть виконувати ці речі (карантинні обмеження – ред.). Тому що ми підходимо до таких речей, як колапс, система не витримає цього навантаження”, – підкреслив очільник Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.