У МОН пояснили, як працюватимуть школи та садочки через продовження карантину в Україні

Міністр освіти розповів, що пандемія коронавірусу поки не відступає. Через це уряд 17 лютого продовжив карантин та ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки.

Про це повідомляє міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Робота закладів освіти в жовтій зоні

Із 22 лютого на всій території України встановлюється жовтий рівень, відповідно до якого є певні заборони на відвідування шкіл та садочків.

За словами Шкарлета, наразі забороняється відвідування закладів освіти там, де на самоізоляції через контакт із пацієнтом з COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу школи чи садочку.

Також заборонено проведення масових заходів, зокрема вистав, свят та концертів за участі дітей з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності глядачів.

Робота закладів освіти в червоній зоні

Через погіршення ситуації з коронавірусом місцева влада може встановлювати в регіоні червоний рівень епідемічної небезпеки, який визначається рішенням комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи МОЗ.

У разі встановлення червоного рівня епідемнебезпеки продовжуватимуть роботу садочків та спеціальних закладів освіти, учні 1 – 4 класів навчатимуться у звичному режимі. Всі інші учні перейдуть на онлайн-навчання, – наголосив Шкарлет.

Міністр освіти нагадав, що його позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. “Я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян”, – додав він.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.