Вже у квітні “Укрпошта“ припинить доставляти пенсії

“Укрпошта” буде доставляти громадянам пенсії до кінця березня включно, а що буде далі, поки не відомо. Якщо влада відмовиться переглянути новий тариф на доставку пенсій, “Укрпошта” припинить надавати послугу українським пенсіонерам, яка не є для компанії обов’язковою. Про це повідомляє “Today.ua”.

Генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський заявив, що “Укрпошта” може піти на такий крок, адже доставка пенсій безпосередньо не входить в обов’язки поштового оператора. На даний момент регульовані державою послуги складають половину виручки поштового оператора, але при цьому зараз усі працюють у збиток через прив’язку тарифу до мінімальних зарплат 2019 року.

“Дуже важко показувати видатні результати, коли половину доходу надаєш по тарифам 2019 року. Крім того, ми ж не можемо наносити збитки державі, надаючи послуги нижче собівартості. Для мене, як для керівника державного підприємства, за це передбачена кримінальна стаття”, – заявив Смілянський.

За словами глави “Укрпошти” після перегляду мінімальної зарплати, тільки в частині ЄСВ “Укрпошта” заплатить цього року на 500 млн гривень більше ніж у 2020 році, не рахуючи витрат на підвищення зарплат. Тому залишається домовлятися з владою про взаємовигідні умови співпраці. Поки що держава в особі Мінфіну каже, що не має грошей на оплату тарифу за доставку пенсій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.