Чоловіка засудили на 35 років за вбивство вагітної українки: деталі гучної справи

Трагедія сталася у Дніпрі у вересні 2013 року.

Окружний суд хорватського міста Спліт оголосив вирок громадянину Хорватії за вбивство вагітної українки.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 10 лютого.

Трагедія сталася у Дніпрі у вересні 2013 року в готелі у середмісті. Тіло жінки, заховане під ліжком, знайшла покоївка. Громадянин Хорватії, що був із жертвою, безслідно зник. Як з’ясували згодом правоохорнці, іноземець забив вагітну жінку до смерті й одразу потому залишив територію України.

“Правоохоронні органи України, проводячи досудове розслідування, не спілкувалися з особою. Він одразу, протягом кількох годин, перетнув державний кордон і залишив Україну. Тому українські правоохорнці його не допитували і з’ясувати його лихий намір було складно. Мені відомо, що він на суді визнав свою провину”, – розповів керівник місцевої прокуратури Юріц Калін.

За словами друзів вбитої, із чоловіком Ганна познайомилася на відпочинку. У них були стосунки, але згодом пара розійшлася. Вона саме просила залишити її у спокої, коли колишній коханий вибухнув у гніві. Громадянина Хорватії розшукував Інтерпол. Його затримали лише у січні 2019 року.

Водночас українські правоохоронці зібрали усі докази його провини. Крім того, довелося усі дев’ять томів кримінального провадження та усі експертизи переводити на хорватську мову. Врешті тамтешній суд провину чоловіка у навмисному вбивстві вагітної українки визнав цілком достатньою. 36-річний Бранімір Чалета проведе за ґратами майже стільки часу, скільки минуло від дня його народження. До слова, якби його судили в Україні, то максимальний термін – це 15 років або ж довічне ув’язнення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.