Аваков вручив Марківу орден “За мужність”. Фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 11 лютого вручив орден “За мужність” ІІІ ступеня звільненому з незаконного ув’язнення в Італії нацгвардійцю Віталію Марківу.

Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський, інформує сайт відомства. Державні відзнаки було вручено й працівникам системи МВС (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).

“Орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено старшого сержанта Марківа Віталія Михайловича, командира відділення батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України”, – йдеться у повідомленні.

Марківа нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня

В указі про присвоєння державної відзнаки зазначається, що Віталій Марків із квітня 2014-го по червень 2017 року, виявляючи мужність та героїзм, брав активну участь у виконанні службово-бойових завдань у районах проведення АТО. Згадується і те, як 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана (Італія) повністю виправдав старшого сержанта Марківа й просто в залі суду звільнив його від відбування покарання.

Аваков вручив Марківу орден "За мужність" III ступеня

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.