«Я розумію, зараз важкі часи. Але благаю, допоможіть синові стати на ноги. Йому тільки 24…»

Знайомі, друзі та родина зібрали вже, що могли. Проте це лише десята частина від суми, яка потрібна для операцій.


Часу обмаль. Володя вже майже не ходить. Місяць-два і молодий чоловік зовсім не зможе звестись на ноги.

Збаражчанину Володимиру Безрукову – 24 роки. Чоловік два роки тому одружився. Молода сім’я планувала, як цеглинка за цеглинкою будуватимуть спільне життя. Все б вийшло, як задумали, якби не хвороба, яка в мить перекреслила всі плани.

– Наш земляк, збаражчанин Володимир Безруков, захворів на двобічний деформуючий коксартроз ІІІ ст; асептичний некроз голівок стегнових кісток, – за допомогою до “20 хвилин” звернувся збаражчанин і місцевий депутат Андрій Рудан. – Що це означає? Якщо не зробити операцію, то вже найближчим часом він не зможе ходити. А Володі лише 24 роки.

Чоловік і зараз заледве ходить. Його дружина теж хворіє, батько помер, а мама й близько не має таких коштів, розповів пан Андрій.

Орієнтовно за два тижні Володя з мамою поїдуть на ще одне обстеження до Чернівців, а потім потрібно терміново оперувати, — каже Андрій Рудан. — На саму операцію із заміни суглобів потрібно близько 300 000 грн. Наразі вдалось зібрати близько 30 тисяч – це десята частина від необхідного мінімуму.
Володя народився здоровим і, як і всі хлопчаки його віку, любив поганяти у футбол. Йому й 15 не було, як помер батько. Хлопцеві довелось швидко подорослішати, і в 17 років він поїхав до Польщі, аби заробити на прожиття і допомогти матері. Там, припускають рідні, і почались проблеми.

— Ніколи його нічого не турбувало, а років два тому помітили, що він тягне ногу і його почали мучити сильні болі, — розповіла мати чоловіка Марія Безрукова. — Думали, потягнув, не так став. Чи перевтомився – всіляке буває на будові, а працював він зварником. Одружились з Марійкою. Все було добре, тільки біль у нозі ніяк не минала.

Читайте також  “Допоможіть знайти маму”: на Франківщині жінка заради алкоголю кинула 7 дітей та пограбувала сім`ю (ФОТО)

Все списували на тяжку фізичну працю. Коли боліти почало нестерпно, чоловік звернувся до лікарів. Ті ошелешили припущеннями причини болю та направили на обстеження. Знімки показали, що є величезна проблема із суглобами. Працювати, сказали, — не можна. Кілька місяців тому чоловікові призначили групу інвалідності.

— Востаннє, коли були у лікаря, той сказав, що вже є тріщина в суглобі, — мати зупинила розмову. Жінка плакала і перепрошувала, що не може говорити, бо дуже хвилюється. За мить взяла себе в руки. — Синові сказали лежати. Він ще часом встає, кілька хвилин може пройтись із палицями. Але біль шалений терпить. Тому довго сидіти чи стояти не може. Знову лягає.

Зараз Володимир прикутий до ліжка. Якщо його найближчим часом його не прооперувати, ніколи на ноги звестись і не зможе. Хвороба сильно прогресує. Допомогти родині особливо нікому. Небайдужі, родина, друзі вже зібрали десяту частину від потрібної суми. Дружина Марія й сама потребує операції – у неї з дитинства пластина у стегні та інвалідність. Тому зарадити чоловікові не в змозі.

Якщо Володю не прооперувати, матері відкрито сказали, що син буде лежачим все життя і терпітиме шалений біль. А це ж молода людина, все життя попереду. Тягнути далі нікуди. Оперувати треба найближчим часом. Він і зараз весь час на знеболюючих.

 

— Я дуже вас прошу, допоможіть моїй дитині звестись на ноги, — просить мати. —Знаю, зараз важкий час, люди роботу не дуже мають, карантин. Але я благаю вас, допоможіть. Вже не сила дивитись на його муки. А в нього все життя попереду. Невже так і буде прикутим до ліжка?..

Читайте також  Франківські депутати йдуть колядувати, щоб зібрати гроші на пам'ятник Бандері в Конотопі

Наша допомога — єдиний шанс для Володі звестись на ноги, а не бути прикутим до інвалідного візка. Більше допомогти йому нікому. Для нас це кава чи похід на піцу — для нього шанс бути повноцінним, коли попереду все життя.

Довідка
К/р ПриватБанку: 5168 7427 3325 1015, Безрукова Марія (мама).

Телефон матері чоловіка: 098 235 60 56.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.