В центрі Івано-Франківська порушник ПДР бризнув газовим балончиком в обличчя поліцейських

22 жовтня на вулиці Новгородській патрульні помітили автомобіль Daewoo, який стояв з порушенням ПДР – припаркований ближче, ніж 10 метрів до пішохідного переходу.

64646465464

Поліціанти вирішили поспілкуватися з водієм, але його за кермом не було. Жінка на пасажирському сидінні повідомила, що водієм є її чоловіком і зараз повернеться. Коли до автомобіля підійшов водій, патрульні винесли постанову за ч.1 ст. 122 КУпАП, але водій відмовився її підписувати. Після того, чоловік вийшов з автомобіля і пішов, з його слів, за чаєм. Поліціанти попросили водія припинити правопорушення та перепаркувати автомобіль, однак чоловік запевняв: якщо на нього вже винесли постанову, то перепарковутись він не буде. Під час спілкування з поліцейськими чоловік не виконував їхні законні вимоги та штовхнув патрульного, а його напаркницю схопив за руку, а потім кинувся тікати. Водія неодноразово попереджалили про застосування засобів фізичного впливу та спецзасобів, однак той чинив опір патрульним. Патрульні використали спецзасіб “Терен М4”, а коли під час конфлкту газовий балончик упав на землю, порушник схопив його та направив газ в обличчя поліцейського. Згодом чоловіка затримали доставили до міського відділу поліції.

За опір працівнику правоохоронного органу затриманому чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

“Хочу звернутися до мешканців Івано—Франківська: погляньте на себе збоку. Патрульна поліція діє виключно в рамках закону. Я дякую тим, хто підтримує нас і допомагає нам. Але виглядає , м’яко кажучи, дуже негарно, коли люди, не знаючи обставин, стають не просто на бік порушника, а кричать, що готові розстрілювати патрульних”, – зазначає начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.