“Чорна смерть”: людство попередили про нову небезпечнішу пандемію

Еколог виявив, що хвороби, “настільки ж заразні, як кір, настільки ж смертельні, як лихоманка Ебола”, можуть мутувати та руйнувати людське населення.

Людству загрожує нова пандемія, “більше схожа на чорну смерть” – і вона буде набагато гіршою, ніж COVID-19. Дослідник навколишнього середовища Джон Відал попередив, що зоонозні інфекції, які передаються від тварин до людини, є серйозною загрозою для людства, бо можуть вразити земну кулю протягом декількох тижнів і вбити десятки мільйонів осіб.

За словами вчених, захворювання, які набагато смертоносніші, ніж нинішня коронавірусна інфекція, становлять зараз небезпеку для людства, оскільки тварини несуть “тисячі” вірусів, багато з яких можуть передаватися від одного виду до іншого, пише британське видання Daily Mirror.

Автор-еколог Джон Відал виявив, що хвороби, “настільки ж заразні, як кір, настільки ж смертельні, як лихоманка Ебола”, можуть мутувати та руйнувати людське населення. Під час роботи над книгою, що розкриває зв’язок між природою та хворобами, Відал зв’язався з експертами з усього світу, які зробили похмурі прогнози про те, що найгірше, можливо, ще попереду.

У своїй статті у Daily Mail Джон Відал закликає уряди визнати загрозу пандемії у масштабах “Чорної смерті” – пандемії чуми, від якої загинула кожна третя людина в Європі в XIV столітті.

Делія Грейс Рендольф, співкерівник відділу здоров’я тварин і людини в Міжнародному науково-дослідному інституті тваринництва в Найробі (Кенія) поділилася з Відалом своїми прогнозами: “Я думаю, що на нас чекає хвиля нових зоонозних хвороб, суміш старих і нових”.

Рендольф звинувачує в небезпеці нового вірусу руйнування природного середовища проживання тварин, викликане змінами в сільському господарстві і виробництві продуктів харчування.

За словами дослідника, новий вірус може вразити земну кулю протягом декількох тижнів і вбити десятки мільйонів осіб, перш ніж проти нього буде вжито заходи.

Читайте також  Комаровський розніс українських лікарів за неправдиві діагнози, "крапельниці і укольчики"

Відал повідав, що екологи з Університетського коледжу Лондона (UCL) повідомляють, що з 1945 року в усьому світі з’явилося 335 нових потенційно смертельних захворювань. Понад 200 з них – це зоонози, віруси, бактерії, паразити, гриби та пріони.

Джон Відал також підкреслив, що мікроби, які зустрічаються в природі у диких і домашніх тварин, тепер передаються людині. Він уточнив, що інші смертоносні віруси, що передаються між видами, включають “ВІЛ, лихоманку Ебола, лихоманку Ласса, Марбурзький і пінистий вірус мавпи в Африці; SARS і COVID-19 в Китаї; хвороба Шагаса, болівійську геморагічну лихоманку і хантавірус в Латинській Америці; вірус Хендра в Австралії і MERS в Саудівській Аравії”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.