В Україні тарифи на електроенергію можуть знову підвищити: наскільки та коли

В Україні тариф на електроенергію можуть знову підвищити вже 1 квітня 2021 року. Зміна ціни зачепить тих, хто споживає понад 300 кВт*год. Тариф може бути на рівні 3,42 грн за кожну кВт*год.

Про інформує “Цинічний Львів” з посиланням на OBOZREVATEL

Як зазначається, про це заявив глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко. Експерт посилається на власні джерела. Це подорожчання зачепить велику кількість населення, за винятком пенсіонерів, адже 300 кВт*год – це споживання середньостатистичних домогосподарств, які мають багато сучасної побутової техніки та регулярно її використовують.

“В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги зелених інвесторів. Коли в Україні масово прийшли зелені інвестори – їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає і вона піднімає нам із вами тарифи”.

Собівартість електроенергії різна для різного типу станцій. Ба більше, вона багато в чому залежить і від зовнішніх факторів. Але за підрахунками Олега Попенка, собівартість електроенергії атомних станцій – 50 коп за кВт, теплових – 1,80 грн, зелена енергетика коштує 4,45 грн. Є ще вартість транспортування – приблизно 1,3 грн за кВт*год. Тому середня собівартість електрики, за словами експерта, приблизно 1,05 грн. Але нам доведеться платити значно більше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.