В Івано-Франківській ЦМКЛ провели перші операції на відкритому серці

В кардіохірургічному центрі центральної міської клінічної лікарні міста Івано-Франківська, 19 та 20 жовтня провели перші дві операції на відкритому серці.

З цієї нагоди у приміщенні лікарні провели прес-конференцію за участі міського голови Руслана Марцінківа, головного лікаря ЦМКЛ Тараса Масляка, ректора ІФНМУ Миколи Рожка та директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Мирона Матейка.

1477049263_na-serc-1_novyy-razmer

Як розповів Тарас Масляк, проведені оперативні вручення є  частиною програми розвитку кардіохірургії в місті. За його словами, наразі для проведення цих операцій запросили команду київських кардіохірургів, але проводяться навчання працівників центру кардіохірургії, щоб в подальшому вони могли виконувати такі операції самостійно.

Міський голова зауважив, що можливість проводити такі операції в комунальній лікарні,  зробить їх доступними для всіх.

«Це велика подія, адже лише у вісім обласних центрах проводять такі операції. Тепер до них приєдналися і ми. Наша міська медицина розвивається доволі динамічно й ми далеко попереду лікарень у інших обласних центрах. Важливо, щоб у місті можна було отримати висококваліфіковану кардіологічну допомогу, тому цю галузь медицини потрібно розвивати, а міська влада сприятиме цьому», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.