В Україну повертаються 20-градусні морози: синоптики назвали дату

Погода в Україні знову принесе сильні морози – температура подекуди опуститься до -20 градусів і навіть нижче. Синоптики кажуть, що похолодання слід чекати вже в першій декаді лютого, а ось останні січневі дні будуть дуже сніжними.

Так, згідно з прогнозом синоптиків Gismeteo, нас чекають дві хвилі пониження температури у перші дні лютого, потім – невелике потепління, а вже до 7-8 лютого на градусниках можна буде побачити більш серйозний “мінус”.

Перше пониження очікується вже 31 січня – 2 лютого. Найхолодніше буде на Півночі та Заході. Вночі термометри покажуть -10… -18, а вдень буде терпимий холод (-2… -3 градуси). В інших областях сильні морози перші дні лютого не принесуть. Але ось опадів до кінця січня буде багато – сніг, мокрий сніг, дощ – все залежить від температури.

У першій декаді лютого опадів буде менше, 3-5 числа потеплішає до денних “плюсів” – на Заході і Півдні дійде до +8 градусів.

6-8 лютого нас чекає нова порція морозів – на Півночі вночі -16… -21 градус, удень -6… -12. На Сході і в Центрі вдень -3… -8 градусів, а вночі -12… -13. На Заході вдень -3… -5, вночі до -10 градусів, а на Півдні вдень 0… -4, вночі -6… -10 морозу.

Нижче – прогноз погоди на 10 днів для Києва, Харкова, Сум, Полтави, Львова та Одеси.


Синоптики ресурсу Метеопрог і Аccuweather також обіцяють зниження температури у перші дні лютого. Принаймні, такий прогноз вони дають для Києва.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.