Від початку року на Прикарпатті виникли понад сто пожеж (ВІДЕО)

З початку року на Прикарпатті виникло вже 120 пожеж. За цей же час вогонь забрав життя чотирьох осіб, четверо людей травмувались.

Про це повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, пише Фіртка.

Основними причинами виникнення загорянь є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, необережне поводження з вогнем, необережність при користуванні електричними приладами.

“Прикро усвідомлювати, що часто спопеляються життя через фатальну неуважність самих жертв: ось уже кілька років поспіль трагедіями закінчується банальна необережність людей у поводженні з вогнем під час куріння”, – пишуть рятувальники.

Чимало загорянь на Прикарпатті нині провокують і несправні печі. Багато мешканців краю згадали про печі, які впродовж останніх років не експлуатувалися. При цьому мало хто перевірив справність пічного опалення, стан димарів. З початку січня на лікарняні ліжка через отруєння чадним газом вже встигли потрапити декілька прикарпатців.

Рятувальники всіляко намагаються виправити ситуацію. На теренах області щодня проводяться профілактичні заходи, під час яких людям нагадують правила пожежної безпеки, експлуатації печей, газового та електричного обладнання, вручають застережливі листівки.

Інформаційно-роз’яснювальна робота проводиться і через засоби масової інформації: радіо, телебачення, друковані періодичні, інтернет-видання та соцмережі.

“Управління ДСНС України в Івано-Франківській області вкотре звертається до мешканців краю з проханням бути надзвичайно обережними та дотримуватись правил пожежної безпеки”, – наголошують надзвичайники.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.